Tatarák z červené řepy

03.11.2021

Suroviny

400 g čerstvé řepy

Kuličky nového koření

Bobkový list

230g pečené řepy

2 lžičky dijonské hořčice


30g kapary

půl avokáda

¼ malé šalotky

3 lžíce olivového oleje

¼ lžičky Lahůdkového droždí


Sůl podle chuti

Půl avokáda

trošku strouhaného křenu

půl lžičky hrubozrnné hořčice

2 lžičky cholula omáčky

Postup

Jednotlivé řepy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli, troškou olivového olivového oleje, jednou kuličkou nového koření a malým kouskem bobkového listu. Pečeme cca 1,5 hod na 200 stupňů. (Záleží na typu trouby a velikosti řep můžete v průběhu pečení kontrolovat vidličkou)

Pečené řepy oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pomocí food procesoru řepy rozemelu do textury "masa" (nesmím z řepy udělat pyré)

30 g kapary nasekám na kousky, 1/4 šalotky nakrájím na drobno, přidám 3 lžíce olivového oleje, ¼ lžičky lahůdkového droždí, sůl, 2 lžičky dijonské hořčice, pepř, křen, cholula omáčku, vidličkou namačkané avokádo, a hrubozrnnou hořčici

Vše dohromady zamíchám. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a dám chladit

Příloha: topinky pečené v troubě s olivovým olejem, česnek na potření.