Tento recept je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za všechen čas, který mu věnujete. U nás doma toto jídlo milujeme a opakovaně připravujeme
Nejprve si připravíme Těsto na Bao Buns. Navážíme si mouku, cukr, sušené droždí a kypřící prášek. Sypkou směs pomocí metličky promícháme. Přidáme teplou vodu s olejem a těsto zpracujeme pomocí robotu nebo ruky. Důležité je hníst cca 10 minut. Na konci hnětení je těsto krásně hladké. Necháme přikryté kynout cca hodinu.
Hlívu natrháme pomocí ruky po jejích vláknech na malé kousky – odložíme na později.
Mrkev a okurku (okurku zbavíme vnitřku) zpracujeme pomocí julliene škrabky nebo ručně nakrájíme na tenké proužky. přidáme šťávu z limety a veganskou rybí omáčku
Po hodině kynutí si těsto rozdělíme na 12 kuliček.
Nastříháme si 12 ks čtverečků pečícího papíru o rozměru cca 10 x 10 cm.
Vložíme si připravenou kuličku těsta na pečící a vyválíme v kulatou placičku. Placku následně lehce přetřeme olejem a přesně v polovině přehneme. Pečící papír opět lehce přejedeme válečkem. (Olej zajistí, že se nám těsto neslepí)
V napařováčku napařujeme cca 12 minut.
Zpět k hlívě – natrhanou, lehce posolenou hlívu opékáme na pánvi společně s olejem do křupava. Tady se nebojte nechat ji na pánvi déle, opravdu chcete, aby byla hlíva křupavá. Na závěr vypněte plamen, přidejte sojovou omáčku, kterou dobře vmíchejte.
Do napařených Bao Buns přidejte hlívu, salátek, zákápněte limetou a přidejte Srirachu Mayo. Milovníkům koriandru doporučuji jeho notnou dávku.
0 komentářů