Nejprve si připravíme kukuřičné tortilly, které nakrájíme na tenké proužky.
Chilli zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájené tortilly – smažíme cca minutu do křupava a vyndáme z oleje.
Následně dáme do stejného oleje osmažit i chilli ( trvá to pár sekund cca 10 – 15 s) a vyndáme ven
Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, česnek oloupeme a rozkrojíme napůl
Zeleninu vložíme do rozpáleného oleje, který nám zbyl ze smažení chilli a tortill.
Opečeme ze všech stran dokud zelenina nezačne karamelizovat, v posledních chvílích opékání přidáme i koriandr
Opečenou zeleninu vložíme do mixovací nádoby společně s koriandrem, pepřem, limetkou, a při vysokých otáčkách mixujeme do hladka, propasírujeme a podle potřeby dochutíme solí. Vývar bude v tuto chvíli potřeba ještě přihřát.
Servírování:
Do talíře dejte tortillové chipsy, avokádo, veganský sýr, zalijte horkým vývarem, přidejte zakysanou smetanu, koriandr a pokud jste milovníci chilli, tak i opečené pasilla papričky.
0 komentářů