Cannelloni s houbovým mletým

Hlavní jídla

90 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

1 bloček vegan sýru
250 g cannellon
Rajčatová omáčka
Olej
1 cibule
9 ks větších cherry rajčat
1 – 2 lžíce cukru (dle sladkosti vašich rajčat)
500 ml rajčatové passaty
200 ml vody
Hrst bazalky
Sůl
2 lžíce lahůdkového droždí
Mleté houby
Olej
Cibule
Hrst nasekaných kešu
750 g žampionů
Tymián, rozmarýn, oregano
Sůl
2 lžíce lahůdkového droždí
5 lžíc rajčatové omáčky

Tento recept je všestranně využitelný – recept na mleté houby můžete využít například do tacos a rajčatovou omáčku k těstovinám s bazalkou.

 Nejprve se pustíme do rajčatové omáčky.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Cherry rajčátka rozpůlíme, vyskládáme na pánev a zasypeme cukrem.  V tuto chvíli dochází ke karamelizaci rajčat a cibulky, což je důležitý proces, který dodá chuť celé omáčce. Cca po 3 minutách restování se cukr rozpustí a je na čase přidat vodu, kvalitní rajčatovou passatu (doporučuji Mutti), půl hrsti bazalky. droždí a sůl. Nechte krátce provařit, ať se všechny ingredience propojí. Po vypnutí přidáme zbytek bazalky. Omáčku následně vymixujeme do hladka a propasírujeme přes sítko. 

Houby rozemeleme pomocí food procesoru (můžete použít i mini procesor, který bývá součástí tyčovým mixérů). Cibulku si nakrájejte na drobno, a ořechy nasekáme na menší kousky.

Cibuli opekáme na oleji do zlatova, následně přidejte kešu a lehce oříšky orestujte. Poté přidejte mleté houby, zasolte je a přidejte bylinky. Houby pustí šťávu, naším cílem je zredukovat tuto tekutinu na minimum. Po zredukování veškeré tekutiny přidejte rajčatovou omáčku a lahůdkové droždí. 

Vychladlou směs s mletým přesuňte do plnícího sáčku a postupně jimi naplňte všechny Cannelloni. Vyskládejte je do pekáčku, zalijte omáčkou a zastrouhejte veganským sýrem. Poté zapečte v troubě na 200 stupňů cca 30 minut.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *