Vietnamský nudlový salát

Hlavní jídla

50 minut

časová náročnost

Budete potřebovat:

Salát:
100 g drcených nesolených arašídů
2 stonky jarní cibulky
30 g thajské bazalky
30 g koriandru
200 g mrkve
1 okurka
200 g mungo klíčků

Chunks:
2 balíčky forkys chunks
půl lžičky semínek koriandru
půl lžičky semínek fenyklu
1 hvězdička badyánu
2 lžíce sojové omáčky
6 lžic rybí omáčky
Olej
Sůl půl lžičky

 

Vegan Rybí omáčka
55 g palmového cukru (může být i hnědý nebo kokosový)
1 lžička chilli vloček
1 lžička nasekaného česneku
180 ml vroucí vody
2 lžíce limety
1 ½ lžíčky soli

Vermicelli
200g

Mrkev si pomocí julienne škrabky naškrábeme na tenké nudličky. Okurku nakrájejte na půlměsíčky, koriandr, jarní cibulku a thajskou bazalku posekejte.

Na rozpálenou pánev nasypeme 2 balíčky forkys chunks, přidáme koriandr, fenykl a badyán a společně opečeme do zlatova, na závěr přidejte 6 lžic rybí omáčky a ještě krátce opečeme.  Poté vypněte sporák a přidejte sojovou omáčku.

Vermicelli vložíme do vroucí (vypnuté vody) a necháme cca 4 minuty namáčet, pravidelně kontrolujte, jestli jsou již vermicelli měkké, poté je slijte a propláchneme studenou vodou. 

Poté si nudle rozdělíme na “hnízdečka”, což vám usnadní servírování

Závěr:

Vložte opečené chunks do misky, přidejte všechnu zeleninu, bylinky a oříšky, zalijte veškerým zbytkem  rybí omáčky a 6 lžícemi sojové omáčky.

Pořádně promíchejte. Servírujte s vermicelli.

 

štítky: 50 minut, asie

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *