Salát z čočky beluga s pečenou mrkví a bylinkami

Hlavní jídla

45 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Čočka:

300 g beluga čočky
sůl
voda

 

Česneková rajčata:

150 g cherry rajčat
Snítka tymiánu
3 stroužky rozmačkaného česneku
Olej

Mrkev:

500 g mrkve
8 tobolek kardamomu
1 lžička koriandrových semínek
olivový olej, sůl

Výpečky z hlívy

150 g hlívy
Špetka soli
Olej
2 lžíce sojové omáčky

Zálivka:

5 lžic olivového oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
3 lžíce javorového sirupu
½ vymačkaného citronu
čerstvý mletý pepř
1 – 2 lžíce ume octa

Dokončení receptu:

30 g kopru
20 g čerstvé petržele
2 lžíce lahůdkového droždí 

Čočku vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 18 minut – poté přes sítko scedíme.

Rozpálíme pánev a přilijeme olej, přidáme celá cherry rajčata a tymián, jakmile rajčata popraskají, přidáme tři stroužky rozmačkaného česneku, krátce pár sekund zarestujeme a vypneme sporák.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky, vložíme na plech, pokapeme olivovým olejem a osolíme. Přidáme kardamom a koriandrová semínka a sůl – pečeme v troubě na horkovzduch do zlatova. 

Hlívu natrháme po vláknech na drobno. V pánvi rozpálíme olej, vložíme hlívu a lehce osolíme, opečeme do křupava. Na závěr vypneme plamen a přidáme sojovou omáčku.

Veškeré ingredience na zálivku smícháme dohromady.

Ve velké misce smícháme čočku, pečenou mrkev, bylinky, česneková rajčata, lahůdkové droždí a zálivku.

Poté servírujeme na talíř a na závěr přidáme pečené výpečky.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *