Papájový salát, lahodný, křupavý, kyselý, sladký, slaný a pikantní. Miluji když se všechny tyto chutě spojí dohromady v jednom jídle. Možná proto byl papájový salát naše nejoblíbenější jídlo při cestách po Thajsku. Věřím, že si jej zamilujete i Vy.
Vegan rybí omáčka:
Všechny ingredience kromě limety vložíme do misky nebo sklenice a zalijeme vroucí vodou, poté přidáme limetu
Salát:
Pomocí julienne škrabky nebo nože nakrájíme papáju a mrkev na proužky a dáme do větší misky. Oloupeme česnek, rajčata přepůlíme. Limetu nakrájíme i s kůrou na menší kousky, Fazolky přepůlíme
Do velkého hmoždíře vhodíme česnek, chilli, limety, cukr a potlučeme. přidáme rajčata, nerybí omáčku a znovu všechny ingredience potlučeme.
Směs z hmoždíře nalijeme do misky za papayou a pomocí tlouku hmoždíře a lžíce všechny suroviny promícháme. Papájový salát necháme pár minut odležet, všechny ingredience se krásně propojí.
TIP : Zelená papája se obtížněji schání, místo ní lze použít i kedluben. Pokud ale na zelenou papáju někdy někde narazíte, určitě si ji pořiďte a vyzkoušejte. Nejde jen o její chuť, ale hlavně o její strukturu. Je krásně pevná a křupavá , nepouští příliš mnoho vody a to je oproti kedlubně hlavní rozdíl.
Dávejte si ale pozor při jejím zpracování. Papája v sobě ukrývá hořká semínka – i okolí semínek je hořké.
0 komentáøù