Křupavá hlíva v sojovém podmáslí

Hlavní jídla, Předkrmy

30 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Podmáslí

300 ml sojového mléka
2 lžíce octu
1/3 lžičky soli
2 lžíce mouky

Směs na obalování

1 hrnek mouky
2 lžičky červené papriky
1 lžičky tymiánu
3/4 lžičky granulovaného česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 a 1/2 lžičky černého pepře
2 lžičky bílého pepře
2 lžičky lahůdkového droždí
1 lžička soli

Hlíva 300g

Křupavá hlíva je jedno z našich velmi oblíbených jídel, které si doma pravidelně připravujeme. Skvěle se hodí například k máslové kaši nebo bylinkovým bramborám.

Nejprve si vyrobíme podmáslí – smícháme sojové mléko, ocet a sůl a necháme 10 minut odležet, poté přidáme 2 lžíce mouky a zamícháme. Hlívu si natrháme na jednotlivé kousky a vložíme ji do podmáslí, kde ji necháme hodinu marinovat.

Dále si připravíme kořeněnou mouku na obalování hlívy. Do misky dejte mouku, koření a sůl a promíchejte. Poté v této směsi obalte jednotlivé kousky hlívy a smažte do zlatova v rozpálené vrstvě oleje.

štítky: hlíva

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.