Panna Cotta s flambovanými meruňkami

Dezerty

30 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Na Panna Cottu:
500 ml kokosového mléka
120 g bílého třtinového cukru
1 vanilkový lusk
2 g agaru (zarovnaná lžička)

Na Meruňkovou omáčku:
400 g meruněk
4 lžíce cukru
velký panák vodky
1 hvězdička badyánu
2 lžíce veganského másla

Smíchejte kokosové mléko společně s cukrem a agarem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte jeho semínka, následně je i společně s luskem vložte do kokosového mléka a přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, vypněte sporák a nechte ještě 20 minut infuzovat vanilkový lusk. Po dvaceti minutách vytáhněte lusk z mléka a nalijte tekutinu do připravených skleniček.

Meruňky rozpulte a vyskládejte řezem dolů na pánev, přidejte badyán, a zasypejte cukrem. 
Jakmile se cukr rozpustí, přidejte veganské máslo a nechte jej rozpustit. 

Poté přidejte velký panák vodky a zapalte jej. Jakmile alkohol dohoří, nechte na pánvi ještě cca 2 minutky společně opekát. 

Přesuňte meruňky s omáčkou společně do mixovací nádoby a vymixujte do hladka. Meruňkovou omáčku dejte na povrch vychladlé Panna Cotty a ozdobte bylinkami.

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další Dezerty
Horká čokoláda

Horká čokoláda

  Mléko přelijeme do rendlíčku, přidáme vanilku a skořici, přivedeme k varu a poté necháme koření cca 25 minut infuzovat.  Po 25 minutách mléko...

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Nejprve si rozehřejeme 160 g čokolády a 90 g rostlinného mléka. Tyto dvě ingredience zchladíme cca na 40 stupňů a poté smícháme dohromady....