Horká čokoláda

Dezerty, Nezařazené

30 minut

časová náročnost

Budete potřebovat:

300 ml rostlinného mléka (my nejraději používáme značku oatly, případně dm barista je super)
70 g 70% čokolády
1
0 g kakaa
1 špalíček cejlonské skořice
špetka soli
1 vrchovatá lžíce cukru
¼ lusku vanilky
špetka chilli (podle chuti a preferencí, nemusí být)

 

Mléko přelijeme do rendlíčku, přidáme vanilku a skořici, přivedeme k varu a poté necháme koření cca 25 minut infuzovat. 

Po 25 minutách mléko opět zahřejeme, přidáme kakao, vanilku, špetku soli, špetku chilli a cukr, rozmícháme metličkou a  rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka, abychom dosáhli větší nadýchanosti čokolády.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Nejprve si rozehřejeme 160 g čokolády a 90 g rostlinného mléka. Tyto dvě ingredience zchladíme cca na 40 stupňů a poté smícháme dohromady....