Bao Buns s trhanou hlívou

Hlavní jídla

90 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Na těsto (12ks)
360 g mouky + něco na podsypávání
200 g teplé vody
35 g oleje + trošku na pomazávání
5 g sušeného droždí
4 g kypřícího prášku
35g bílého cukru
Trhaná Hlíva
700g hlívy
Sůl
Sojová omáčka
Olej
Salátek
2 velké mrkve
1 okurka
Šťáva z 1/2 limety
Vegan rybí omáčka – směs vody, cukru, česneku, limety, solí a chilli

Tento recept je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za všechen čas, který mu věnujete. U nás doma toto jídlo milujeme a opakovaně připravujeme

Nejprve si připravíme Těsto na Bao Buns. Navážíme si mouku, cukr, sušené droždí a kypřící prášek. Sypkou směs pomocí metličky promícháme. Přidáme teplou vodu s olejem a těsto zpracujeme pomocí robotu nebo ruky. Důležité je hníst cca 10 minut. Na konci hnětení je těsto krásně hladké. Necháme přikryté kynout cca hodinu.

Hlívu natrháme pomocí ruky po jejích vláknech na malé kousky – odložíme na později.

Mrkev a okurku (okurku zbavíme vnitřku) zpracujeme pomocí julliene škrabky nebo ručně nakrájíme na tenké proužky. přidáme šťávu z limety a veganskou rybí omáčku

Po hodině kynutí si těsto rozdělíme na 12 kuliček.

Nastříháme si 12 ks čtverečků pečícího papíru o rozměru cca 10 x 10 cm.

Vložíme si připravenou kuličku těsta na pečící a vyválíme v kulatou placičku. Placku následně lehce přetřeme olejem a přesně v polovině přehneme. Pečící papír opět lehce přejedeme válečkem. (Olej zajistí, že se nám těsto neslepí)

V napařováčku napařujeme cca 12 minut.

Zpět k hlívě – natrhanou, lehce posolenou hlívu opékáme na pánvi společně s olejem do křupava. Tady se nebojte nechat ji na pánvi déle, opravdu chcete, aby byla hlíva křupavá. Na závěr vypněte plamen, přidejte sojovou omáčku, kterou dobře vmíchejte.

Do napařených Bao Buns přidejte hlívu, salátek, zákápněte limetou a přidejte Srirachu Mayo. Milovníkům koriandru doporučuji jeho notnou dávku. 

 

 

štítky: asie, hlíva

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *