Rajčatová polévka s bazalkou

Polévky, Předkrmy

30 minut

časová náročnost

Budete potřebovat:

2 kg masitých rajčat
2 střední šalotky
1 palice česneku
5 lžic olivového oleje
velká hrst bazalky
50 g veganského parmazánu
400 ml vody
6 tenkých plátků světlého pečiva
sůl a třtinový cukr dle chuti

Nejprve nařízněte všechna rajčata do kříže, vložte je do misky a zalijte horkou vodou, počkejte cca 5 minut. Poté snadno všechna sloupnete. Oloupaná rajčata musíme ještě zbavit vnitřních semínek, proto je rozčtvrtíme a semínka z nich jednoduše vyřízneme nebo vymačkejte. Takto připravená rajčata vložte do food procesoru a rozmixujte na hrubou „kaši“

Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozhřejte na mírném stupni olivový olej a přidejte šalotku, kterou osmažíte do sklovata. Poté přidáte česnek a společně s šalotkou necháte během minutky rozvonět na pánvi. 

Do pánve přidejte rozmixovaná rajčata, polovinu množství natrhané bazalky. Na 4 mm proužky nakrájenou bagetu rozprostřete po povrchu rajčat a přiklopte poklicí.

Po 20 minutách vaření je polévka dovařená.

Na závěr přidejte parmazán, zbylé množství bazalky, sůl a cukr dle potřeby. 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.