Nejprve nařízněte všechna rajčata do kříže, vložte je do misky a zalijte horkou vodou, počkejte cca 5 minut. Poté snadno všechna sloupnete. Oloupaná rajčata musíme ještě zbavit vnitřních semínek, proto je rozčtvrtíme a semínka z nich jednoduše vyřízneme nebo vymačkejte. Takto připravená rajčata vložte do food procesoru a rozmixujte na hrubou „kaši“
Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozhřejte na mírném stupni olivový olej a přidejte šalotku, kterou osmažíte do sklovata. Poté přidáte česnek a společně s šalotkou necháte během minutky rozvonět na pánvi.
Do pánve přidejte rozmixovaná rajčata, polovinu množství natrhané bazalky. Na 4 mm proužky nakrájenou bagetu rozprostřete po povrchu rajčat a přiklopte poklicí.
Po 20 minutách vaření je polévka dovařená.
Na závěr přidejte parmazán, zbylé množství bazalky, sůl a cukr dle potřeby.
0 komentářů