Aztécká polévka

Nezařazené, Polévky

35 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Tortilla chips, chilli:

1 ks chilli pasilla
4 ks kukuřičné tortilly
Olej

Příprava zeleniny:

3 rajčata
1 střední cibule
4 stroužky česneku
4 snitky koriandru

 

Polévka:

Pečená zelenina
1 l vývaru
1 lžička koriandru
šťáva z půlky limety
1 lžička pepře
sůl podle chuti

Servírování:

vegan sýr
avokádo

Nejprve si připravíme kukuřičné tortilly, které nakrájíme na tenké proužky.

Chilli zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké proužky.  Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájené tortilly –  smažíme cca minutu do křupava a vyndáme z oleje.

Následně dáme do stejného oleje osmažit i chilli ( trvá to pár sekund cca 10 – 15 s) a vyndáme ven

Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, česnek oloupeme a rozkrojíme napůl

Zeleninu vložíme do rozpáleného oleje, který nám zbyl ze smažení chilli a tortill.

Opečeme ze všech stran dokud zelenina nezačne karamelizovat, v posledních chvílích opékání přidáme i koriandr

Opečenou zeleninu vložíme do mixovací nádoby společně s koriandrem, pepřem, limetkou, a při vysokých otáčkách mixujeme do hladka, propasírujeme a podle potřeby dochutíme solí. Vývar bude v tuto chvíli potřeba ještě přihřát. 

Servírování:

Do talíře dejte tortillové chipsy, avokádo, veganský sýr, zalijte horkým vývarem, přidejte zakysanou smetanu, koriandr a pokud jste milovníci chilli, tak i opečené pasilla papričky.

 

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Horká čokoláda

Horká čokoláda

  Mléko přelijeme do rendlíčku, přidáme vanilku a skořici, přivedeme k varu a poté necháme koření cca 25 minut infuzovat.  Po 25 minutách mléko...