Avokádovo – chřestový tatarák

Předkrmy

40 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Tatarák:

1/2 šalotky
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce pažitky
1 lžička petrželky
1 ks avokáda
1 lžička chilli omáčky
2 lžičky lahůdkového droždí
4 lžíce olivového oleje
pepř
sůl

Blanšírování:
2 l vody
3 lžičky soli
2 lžíce cukru
4 lžíce octa
250 g chřestu
Mísa se studenou vodou
1 rajče 

Nejprve budeme blanšírovat chřest a rajče na které je potřeba nachystat si várku. Do hrnce přidáme ocet, cukr sůl a vodu a přivedeme k varu.  Poté přidáme chřest a vaříme dle tloušťky chřestu cca 2-3 minutky.

Následně zchladíme –  chřest ve studené vodě.

Octový odvar po chřestu použijeme na spaření rajčete, které jsme si předtím nařízli do kříže (cca 1 minutku)

Rajče oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky.

Vychladlý chřest a avokádo nakrájíme na co nejmenší kousky. Mít správně zdralé avokádo je základem receptu – ve finále nám pomůže všechny ingredience krásně spojit. Dále nasekáme bylinky a šalotku. Vše přendáme do větší misky. Přidáme hořčici, chilli omáčku, droždí, olivový olej, pepř a sůl. Všechny ingredience v misce společně promícháme. Servírujte společně s opečeným pečivem.

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další Předkrmy
Řepový tatarák

Řepový tatarák

Jednotlivé řepy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli, troškou olivového olivového oleje, jednou kuličkou nového koření a malým kouskem...