Řepový tatarák

Předkrmy

25 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

230g pečené řepy

2 lžičky dijonské hořčice

30g kapary

půl avokáda

¼ malé šalotky

3 lžíce olivového oleje

¼ lžičky Lahůdkového droždí

sůl podle chuti

půl avokáda

trošku strouhaného křenu

půl lžičky hrubozrnné hořčice

2 lžičky tabasca

Jednotlivé řepy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli, troškou olivového olivového oleje, jednou kuličkou nového koření a malým kouskem bobkového listu. Pečeme cca 1,5 hod na 200 stupňů. (Záleží na typu trouby a velikosti řep můžete v průběhu pečení kontrolovat vidličkou).

Pečené řepy oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pomocí food procesoru řepy rozemelu do textury “masa” (nesmím z řepy udělat pyré)

30 g kapary nasekáme na kousky, 1/4 šalotky nakrájím na drobno, přidám 3 lžíce olivového oleje, ¼ lžičky lahůdkového droždí, sůl, 2 lžičky dijonské hořčice, pepř, křen, abasco, vidličkou namačkané avokádo, a hrubozrnnou hořčici
Vše dohromady zamícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a dáme chladit a uležet cca na hodinu a půl.

Příloha: topinky pečené v troubě s olivovým olejem, česnek na potření.

štítky: 20 minut, party, řepa

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další Předkrmy