Krém z hrášku s ředkvičkami

Polévky

35 minut.

časová náročnost

Budete potřebovat:

Na krém:

400 g mraženého jemného hrášku
200 g brambor na malé kostičky
1 stroužek česneku
čerstvý mletý pepř – 5x otočení mlýnkem
Vývar 700g 
Olej
Ume ocet 1 lžíce
Sůl

Na ředkvičky:

180 g ředkviček
260 ml horká voda
6 g soli
1, 5 lžíce cukru
1, 5 lžíce jablečného octa

Krém:

Cibulku osmažíme na oleji do sklovata, přidáme vývar a brambory, které vaříme do změknutí. Nakonec přidáme hrášek – necháme rozpustit, vaříme maximálně 2 minutky – nechceme přijít o krásnou zelenou barvu hrášku. 

Nakonec rozmixujeme do hladka a propasírujeme. Dochutíme čerstvým pepřem, ume octem a solí. 

Ředkvičky

Ředkvičky nakrájíme na drobné plátky, přidáme k nim cukr, ocet, sůl a zalijeme horkou vodou. Necháme marinovat den

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další Polévky