Kyselice se sušenými hříbky a švestkami

Polévky

40 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

1 lžíce oleje
1 ks cibule
200 g celeru
200 g uzeného tofu
80 g sušených švestek
30 g sušených lesních hub
400 g kysaného zelí
1, 5 l zeleninového vývaru
200 ml rostlinné smetany (doporučuji ovesnou od oatly)
20 g lahůdkového droždí
1/2 lžičky mleté uzené papriky
kmín, pepř, nové koření, bobkový list

Tento recept na kyselici je prostě dokonalý. Polévka je krémová, hustá, kyselá a sladká zároveň.

Na oleji zpěníme cibulku, celer nakrájený na kostičky a koření, po chvíli smažení přidáme švestky, sušené houby, tofu a nasekaný česnek. Chvíli vše společně opekáme, přidáme zelí (pokud chcete extra kyselou kyselici, což doporučuji, přidejte zelí i se šťávou. Pokud ne, tak zelí vymačkejte) Poté celou směs zalijte vývarem, smetanou a vařte cca 20 minut. Na konci dosolte a případně podle potřeby doslaďte.

 

štítky: 40 minut, houby, tofu, Zelí

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Další Polévky
Krém z hrášku s ředkvičkami

Krém z hrášku s ředkvičkami

Krém: Cibulku osmažíme na oleji do sklovata, přidáme vývar a brambory, které vaříme do změknutí. Nakonec přidáme hrášek - necháme rozpustit, vaříme...